Nieuws

Lieve Baert overleden

post image

Gisteren bereikte ons het nieuws dat Lieve Baert, grote voortrekker van het rolstoeldansen in Belgie en oprichster van "De Dansende Wielen", op vrijdag 22 april 2016 is overleden.

Lieve haar leven stond in het teken van het promoten van de rolstoeldanssport.
Ze had een grote groep in Evergem, waar ze jarenlang lessen gaf. Naast gewone danslessen, zorgde ze ook voor een demonstratiegroep en wedstrijddansers. Een van de vele hoogtepunten die ze met de demonstratiegroep bereikte, was een 10-daags verblijf in Lourdes waar talrijke demo's gegeven werden voor een zeer groot publiek.
Haar wedstrijddansers behaalden vele prijzen in binnen- en buitenland.

Zelf was ze ook een fervent wedstrijddanser: hoogtepunten waren hun deelnames aan Europese kampioenschappen en het Wereldkampioenschap in Japan. Ze behaalden er, als allereerste combi elite paar van Belgie, telkens hele mooie finaleplaatsen.
In die tijd waren Lieve en haar partner ook veel te zien in kranten, op tv en op de radio.

Ze zorgde ook als eerste voor een opleiding tot (assistent) instructeur rolstoeldansen in Belgie.
Daarnaast gaf ze overal waar ze kon demonstraties en initiaties en organiseerde ze allerlei evenementen: danstesten, danshappenings, ... Overal waar je kwam, was ze wel gek0end. Ze was gekend als "Lieve", als "kwak", als dame met de "cadillac".

Dankzij haar grote gedrevenheid, haar motivatie en optimisme was ze voor velen een inspiratie en legde ze bij talrijke dansers een prachtige basis om verder te evolueren in de rolstoeldans-sport.
Ze was zo trots dat ze een aantal jaren geleden kon jureren op het Belgisch Kampioenschap in Sint-Pieters-Leeuw.

Haar laatste dansfeit dateert van 2014 waar ze, in een eenmalige reunie met haar voormalige danspartner Danny Van Vooren, een demonstratie mocht geven ter gelegenheid van het oprichten van een rolstoeldansgroep in haar Evergem.

We zullen haar nooit vergeten!
Veel sterkte aan de familie en vrienden!

post image post image post image post image